1 Zingeving

Gerdy Geersing (38) wilde meer uit het leven halen. Ze zocht naar inspiratie.

Een site die carrière en zingeving bundelt, vond ze niet. Dus zette ze ’m zelf op.

Inspiratie voor je loopbaan

www.inspiratiepost.nl

Op een gegeven moment ga je op zoek naar prikkels. Want je denkt: ik doe wat ik leuk vind, maar is er meer?

Althans, dat dacht Gerdy Geersing (38). Zij werd na haar studie psychologie organisatiepsycholoog en houdt zich voornamelijk bezig met loopbaanvragen. „Ik wilde erachter komen of ik meer kon doen met mijn talent en kennis.”

Thuis surfte ze wat rond in de hoop inspirerende websites te vinden. Een platform waar boeiende levensverhalen, nuttige persoonlijkheidstestjes en tips voor loopbaanplanning samenkomen, bestond niet, zegt Geersing. Haar nieuwe doel: zélf zo’n site oprichten. De site www.inspiratiepost.nl is vanaf vandaag online.

Haar zoektocht past in de tijdgeest. Zo is het tijdschrift Happinez de grootste glossy van Nederland, kwam deze maand een nieuw spiritueel blad uit (Staya Erusa) en is er een markt voor spirituele ondernemers.

Op de glossyachtige site staan interviews met inspirerende mensen en wetenschappelijke nieuwtjes. Ook kun je er testen of je een ochtend- of avondmens bent, of hoe zelfverzekerd je je voelt. (ML)