Ministudio’s: Sony PCM D50 en Roland R09HR

sonypcmd50.jpgPodcasters, muziekfreaks en radiomakers weten het allang: om goede geluidsopnames op locatie te maken hoef je geen complete studio mee te zeulen. Een klein apparaatje volstaat, bijvoorbeeld de Sony PCM D-50 of de Roland R09HR.

Sony’s PCM D50 (600 dollar) is een recorder die wav-formaat opneemt. Het apparaat kan wel mp3’tjes afspelen, maar moet het vooral hebben van uitgebreide filtering, nauwkeurige LED’s en twee condensatormicrofoons die een grote geluidsdruk (aankunnen. Op de 4 GB intern geheugen kun je twee uur op maximale kwaliteit (24 bit/96 Khz) vastleggen.
Kijk hier de Sony website met alle details.

r09hr.jpgDe nieuwe Roland RO9HR (circa 350 euro) neemt op in mp3- en wav-formaat en wordt geleverd met een afstandsbediening. Dat laatste is vooral handig als je de recorder ergens in de buurt van een spreker moet plaatsen, maar zelf uit de buurt moet blijven.
Bekijk hier de Roland website over de R09HR.
tascam_dr1.jpg

En deze tip komt nog binnen in de reacties: de Tascam DR-1 minirecorder die voor zo’n 250 euro (adviesprijs 299 dollar) te koop is. Neemt op in mp3- en wav-formaat, dat laatste op maximaal 24 bit/48 KHz kwaliteit. 1 GB geheugen is meegeleverd, en als extraatje heeft de Tascam DR-1 een ingebouwde tuner.
Meer specificaties: website Tascam.

    • Marc Hijink