Zimbabwe brengt vandaag stem uit

Zimbabwe brengt vandaag stem uit Harare, 29 maart. Een man draagt een masker met de beeltenis van de Zimbabweaanse president Robert Mugabe, tijdens een betoging gisteren in de hoofdstad Harare. Officieel mogen vandaag in totaal 5,9 miljoen Zimbabweanen hun stem uitbrengen in de eerste ronde van de verkiezingen. Waarnemers en oppositieleden gaan er vanuit dat Mugabe, die regeert sinds 1980, de verkiezingen door fraude in zijn voordeel zal proberen te laten uitvallen. In een poging eventuele protesten in de kiem te smoren, heeft Mugabe gisteren het leger opdracht gegeven om posities in te nemen in Harare en enkele andere steden. (Foto AFP) A man wears a mask showing President Robert Mugabe and leader of Zimbabwe's ruling party ZANU-PF during a campaign rally in Harare on March 28, 2008. Zimbabwe's security forces were placed on full alert Friday to head off possible violence at this weekend's elections as President Robert Mugabe's opponents feared the outcome had already been fixed. AFP PHOTO / ALEXANDER JOE AFP