Radio Voorkeur

Plaza. De gevolgen van een uurtje korter slapen. De omschakeling van winter- naar zomertijd gaat ons niet in de koude kleren zitten. Slaapexpert Gerard Kerkhof legt uit hoe dat komt. Radio 2, 6.05-9.05u.

O.V.T. Geschiedenisprogramma. Frits van Oostrom, voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland samenstelde, geeft zijn mening over de Geschiedenismonitor, waaruit blijkt dat Nederlanders niet zoveel weten van hun eigen geschiedenis. En een gesprek met Arie van der Zwan over zijn boek Van Drees tot Bos, over de geschiedenis van de PvdA. Column van Nelleke Noordervliet. Radio 1, 10.04-12.07u.

Profile. Portret van zangeres en popidool Britney Spears. BBC 4, 18.40-19.54u.

Opium. Livekunstprogramma. Gasten: zanger en schrijver Rick de Leeuw, die een vertaling maakt van de pikante poëzie die tevoorschijn kwam in omslagen van Mechelse stadsrekeningen uit 14de eeuw. En Joke van Leeuwen komt vertellen over haar nieuwe boek, Een halve hond heel denken. Radio 1, 19.04-20.04u.