PSV op weg naar titel

PSV kan vanavond voor de 21ste keer kampioen van Nederland worden. Als de ploeg van trainer Sef Vergoossen het uitduel met NEC wint en Ajax de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen verliest, is de vroegste landstitel in de historie van het betaald voetbal een feit. PSV heeft in dat geval met drie wedstrijden te gaan een onoverbrugbare voorsprong van tien punten.

De ploeg uit Eindhoven is aan een wisselvalig seizoen bezig. PSV won tot dusver negentien keer, speelde zeven keer gelijk en verloor vier duels. Na het tussentijdse vertrek van trainer Ronald Koeman raakte PSV onder interim-trainer Jan Wouters in een sportief verval. Met Vergoossen op de bank nam PSV na de winterstop afstand van de concurrentie.

PSV wordt bij een eventueel kampioenschap morgen nog niet gehuldigd. Dat feest is op zijn vroegst volgende week.