National Gallery heeft schilderij uit collectie Hitler

In de National Gallery in Londen hangt een schilderij uit de verzameling van Adolf Hitler. Dit heeft Birgit Schwartz, die onderzoek doet naar Hitlers kunstcollectie, tegen de Britse zender BBC gezegd. Het zou gaan om een kunstwerk van de hand van Lucas Cranach. De onderzoekster herkende het doek met Cupido en Venus op een foto van Hitlers eigen bibliotheek. Het museum twijfelt niet aan de bevindingen van de expert. Het kocht het schilderij in 1963 bij de kunsthandel Silbermann in New York. De National Gallery hoorde onlangs dat het werk in 1945 door ene Patricia Lochridge Hartwell was verworven, een Amerikaanse oorlogscorrespondente in nazi-Duitsland. De National Gallery wil nu te weten komen hoe Hitler de Cranach in handen heeft gekregen.