Lentetemperaturen

Nog geen week na het koude en sneeuwrijke Paasweekeinde is het vandaag en morgen wat temperaturen betreft al weer volop lente. Standvastig is de lente voorlopig nog niet. Vandaag schijnt regelmatig de zon maar morgen valt al weer een portie regen. De rest van deze zaterdag blijft het, op een enkele bui in het noorden na, droog. Tussen de stapelwolken door is de zon regelmatig te zien. Wel waait het stevig. Vooral vlak aan zee staat af en toe nog een krachtige zuidwester. Het is uitermate zacht met vanmiddag temperaturen van 10 graden op de Wadden tot plaatselijk 14 graden in Brabant en Limburg. Morgen komt daar nog een graadje bij. Na een nacht met wolkenvelden en minima rond 6 graden schijnt zondagochtend in het oosten af en toe de zon. In het westen is het dan al bewolkt en volgt snel regen. De regen trekt naar het oosten terwijl het ’s middags in het westen juist weer droger wordt met wat zon. Met een stevige zuidelijke wind wordt zeer zachte lucht aangevoerd en liggen de middagtemperaturen tussen 12 graden in het noorden en plaatselijk 16 graden landinwaarts. Ook begin volgende week is het nog vrij zacht met af en toe wat zon maar ook een enkele bui. Later in de week dringt frissere Noordzeelucht het land binnen.