In Feiten

Maandag 24 maart

De bank JP Morgan Chase verhoogt het bod op de noodlijdende Amerikaanse zakenbank Bear Stearns. In plaats van 2 betaalt men 10 dollar per aandeel.

Zwemster Marleen Veldhuis verbetert op het EK zwemmen het wereldrecord op de 50 meter vrije slag. Het oude record was van Inge de Bruijn.

Bij een demonstratie van Tibetaanse monniken in China komen een monnik en een politieman om het leven.

Dinsdag

De Telegraaf heeft in laatste instantie een zaak over journalistieke bronbescherming tegenover de veiligheidsdienst AIVD verloren.

Nederland komt door de sneeuw tot stilstand. Door gladde wegen staan er ’s ochtend files over een lengte van 888 kilometer. De op een na drukste ochtendspits ooit.

De politie arresteert vier bestuurders van een thuiszorginstelling op verdenking van fraude met AWBZ-gelden.

Woensdag

Het Nederlandse kabinet is er tegen dat Oekraïne en Georgië nu al worden uitgenodigd om lid te worden van de Navo.

Nederlandse ziekenhuizen hebben de afgelopen jaren de fiscus voor 104 miljoen euro benadeeld door omzetbelasting te ontwijken.

Het Rijksmuseum ziet af van de aankoop van het schilderij Portret van Catrina Hooghsaet van Rembrandt. De vraagprijs is te hoog.

Donderdag

De Tweede Kamer wil dat het kabinet ondanks mogelijke juridische obstakels er alles aan doet de onterecht verstrekte huursubsidies aan voormalig minister Evelien Herfkens terug te vorderen. In totaal gaat het om een bedrag van circa 280.000 dollar.

Mosselvissers hebben de opening van het kreeftenseizoen in Zierikzee aangegrepen om te demonstreren tegen het verbod om mosselzaad op te vissen uit de Waddenzee. Met enkele tientallen mosselkotters voeren zij actie bij het havenhoofd van de Zeeuwse stad.

Om 19.00 uur verschijnt de film Fitna van Wilders op het internet. Gevreesde gewelddadige reacties blijven uit.

Vrijdag 28 maart

De rechtbank in Den Bosch heeft een 47-jarige politieman uit Rosmalen wegens verduistering veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. De brigadier stak boetegeld dat hij had geïnd in eigen zak en vergokte het.

Hyves.nl was vorige maand de meest bezochte internetsite van Nederland. In februari bezochten ruim 6,48 miljoen Nederlanders de site. Dat is ruim 47 procent van de totale bevolking van 13 jaar en ouder.

De Iraakse regering geeft opstandelingen in Basra nog 10 dagen de tijd de wapens in te leveren.