Film van de dag

Scène uit de film The constant gardener met geheel links Ralph Fiennes als diplomaat Justin Quale. Scene uit de film The Constant Gardener FOTO: A-Film Buitendijk, Jaap

The Constant Gardener. Diplomaat Justin Quale (Ralph Fiennes) heeft een nieuwe post in Kenia gekregen. Zijn sociaal bewogen vrouw Tessa (Rachel Weisz) was vroeger politiek activist en zet zich ook in dit Afrikaanse land in voor de goede zaak. Justin raadt haar aan niet al te veel overhoop te halen en vermoedt dat ze een affaire heeft met een lokale arts. Dan wordt ze op gruwelijke wijze vermoord. Een crime passionnel? Justin vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. The Constant Gardener wisselt flashbacks naar het begin van de relatie tussen Justin en Tessa, af met Justins’ onderzoek. Hierbij gaat het er Justin meer om zijn vrouw beter te begrijpen dan om het oplossen van de misdaad. De regisseur van Cidade de deus heeft met The Constant Gardener opnieuw een energieke film afgeleverd, met het sociale hart op de goede plaats. Naar boek van John Le Carré. (Fernando Meirelles, 2005, GB/D), Ned. 2, 22.45-0.45u.

    • André Waardenburg