Zachter

De temperatuur gaat de komende dagen verder omhoog en komt vanaf zondag uit tussen 10 en 15 graden. Het is echter niet standvastig, vooral zondag valt regen.

Ook vanavond regent het en waait langs de kust een krachtige tot harde zuidelijke wind, kracht 6 of 7. Bovendien kunnen in het Waddengebied zware windstoten tot rond 80 kilometer per uur voorkomen.

Vannacht draait de wind naar het westen tot zuidwesten en blijft stevig. Verder klaart het iets op, maar kan ook nog een enkele bui vallen waarbij onweer niet is uitgesloten. De temperatuur daalt naar circa 5 graden.

Morgen laat de zon zich tussen de stapelwolken door geregeld zien. Vooral in de middag kan een enkele wolk landinwaarts uitgroeien tot een kleine bui. In de avond krijgt het noordwesten meer bewolking met ook daar een buitje.

De zuidwestelijke wind neemt geleidelijk iets af en wordt in de middag matig tot (vrij) krachtig, kracht 3 tot 5. Het is iets zachter dan vandaag met maximumtemperaturen van 10 graden op Terschelling tot 13 graden in Limburg.

Zondag begint droog met wat zon. Daarbij loopt de temperatuur snel op. In de middag wordt het dan tussen 12 graden op de Wadden en 16 in Limburg. Tegen die tijd dringt vanuit het westen een regengebied het land binnen en er steekt een matige tot krachtige zuidelijke wind op.