VS leveren Afghaanse politie en leger verouderde munitie

Rotterdam. De munitie die leger en politie in Afghanistan gebruiken bestaat voor een groot deel uit restpartijen uit de Koude Oorlog. Het wordt geleverd door een Amerikaans bedrijf dat mogelijk de Amerikaanse wet overtreedt, onder andere door corruptie. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerd onderzoek van The New York Times. Sinds begin vorig jaar is het bedrijf AEY Inc in Miami Beach, de belangrijkste leverancier van kogels aan de Afghanen. AEY-directeur Efraim Diveroli (22) heeft volgens het onderzoek zaken gedaan met een bedrijf dat verdacht wordt van illegale wapenhandel. Hiervoor sloot het bedrijf een contract van bijna 300 miljoen dollar met het Amerikaanse leger. Dat heeft na het onderzoek van de krant toekomstige contracten met AEY opgeschort.