Vijf jaar geëist voor doodschudden baby

GRONINGEN. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren voor de rechtbank in Groningen vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen Mike W. De 24-jarige man zou vorig jaar maart in zijn huis in Hoogezand zijn twee maanden oude zoontje zo hard door elkaar hebben geschud, dat het kind een dag later overleed aan inwendige bloedingen. Het OM verdenkt W. van doodslag omdat hij op zaterdag 10 maart alleen thuis was met het kind. Toen de vader het kind in slechte toestand aantrof, belde hij het alarmnummer. Een dag later overleed het kind in het ziekenhuis aan interne verwondingen. Mike W. ontkent zijn kind geschud te hebben. Volgens hem leed zijn kind sinds zijn geboorte aan aanvallen waarbij hij slap en grauw werd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Tot die tijd is W. op vrije voeten gesteld.