tv film

The Accused (Jonathan Kaplan, 1988) Net5, 20.30-22,40u. Intelligente publieksfilm legt uit dat een vrouw nooit om seksueel misbruik kan vragen. Jodie Foster kreeg Oscar voor genuanceerde rol van vermeend onbetrouwbare ‘low class bimbo’ wier meervoudige verkrachting aan de kaak wordt gesteld door Kelly McGillis.

The Accused(Jonathan Kaplan, 1988)Net5, 20.30-22,40u.

Intelligente publieksfilm legt uit dat een vrouw nooit om seksueel misbruik kan vragen. Jodie Foster kreeg Oscar voor genuanceerde rol van vermeend onbetrouwbare ‘low class bimbo’ wier meervoudige verkrachting aan de kaak wordt gesteld door Kelly McGillis.

Tsotsi (Gavin Hood, 2005)Ned.2, 23.50-01.25u.

Een arm Zuid-Afrikaans boefje vindt een baby en neemt het kind mee naar zijn township om het te verzorgen. Oscar-winnaar voor beste niet-Engelstalige film (2006) is een zachtmoedige film – hij gaat niet over het harde gangsterleven, maar over keuzes waarvoor de hoofdpersoon wordt gesteld.