Selectie Muziek

Peter Cincotti

De New Yorkse zanger Peter Cincotti (24), op zijn zevende ontdekt door Harry Connick Jr, is de jongste van de nieuwe lichting jazzentertainers. Cincotti geeft een kwintet en begeleidt zichzelf altijd op de piano. Na twee albums met jazz schuift hij op richting zelfgeschreven popsongs op zijn nieuwe album East of Angel Town. 29/3 Paradiso, Amsterdam

Toon Festival Brabant

Het eerste Toon Festival Brabant in Muziekcentrum De Toonzaal in Den Bosch is geconcentreerd rondom de klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Hij ontvangt een weekend lang een groot aantal bekende Nederlandse collegae, waarmee hij gedurende een zevental concerten een rijk en gevarieerd programma verzorgt. Onder hen het Rubens Kwartet, violist Peter Brunt, celliste Larissa Groeneveld, fluitiste Marieke Schneemann, hoboïste Pauline Oostenrijk, harpiste Gwyneth Wentink en de pianisten Ellen Corver en Hans Eijsackers. Muziek van o.a. Messiaen, Debussy en Martinu. Voor kinderen is er Poulencs L’histoire de Babar. 28 t/m 30 maart Den Bosch Inl 073 6122123 en www.detoonzaal.nl.

Paasoratorium

Behalve passiemuziek voor de lijdenstijd, schreef Bach ook een oratorium over de opstanding. Het paasoratorium Kommt eilet und laufet (BWV 249) wordt uitgevoerd door het Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Jan Kleinbussink. 4 april 17u in de Lutherse Kerk in Den Haag. Res niet mogelijk kaarten (€5) vanaf 16u30 aan de kerk.

Leif Ove Andsnes

De Noorse pianist Leif Ove Andsnes geeft recitals in Rotterdam en Amsterdam. In de Rotterdamse Doelen klinkt muziek van Bach, Beethoven (Sonate nr 13), Sibelius, Grieg en Debussy. 28 maart 20u15 res 010 21I171717. n de serie Meesterpianisten in het Amsterdamse Concertgebouw speelt Andsnes een recital met muziek van Beethoven (Sonate nr 13), Kylikki en Cinq morceaux van Sibelius, de Ballade in Form von Variationen über eine norwegische Melodie van Grieg, Préludes van Debussy – een selectie uit Boek l en ll. 30 maart 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res 020 6718345

Ralph van Raat

De pianist Ralph van Raat speelt bij het Residentie Orkest het Pianoconcert in G van Ravel. Verder op het door Etienne Siebens gedirigeerde concert muziek van Debussy: En blanc et noir in deorkest bewerking van Holloway, Vijf Préludes uit Boek l in de orkestbewerking van Breways en – puur Debussy – La mer. 29 maart 20u15 (inleiding 19u15_ Dr Anton Philipszaal Den Haag. Res 070 8800333.

Gilberto Gil

De Braziliaanse zanger Gilberto Gil, die de laatste jaren ook minister van cultuur in Brazilië was, geeft 4 april 20u15 een concert in de Willem Burgerzaal van de Rotterdamse Doelen. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en wordt daarbij weer begeleid door de gitarist Bem Gil. Res 010 2171717.

Willem Brons

De pianist Willem Brons speelt in het vierde en laatste deel van zijn serie Opus Ultimum deel ll van Das Wolhltemperierte Clavier van Bach. 3 april Kleine Zaal Concertgebouw Amsterdam. Res 020 6718345

Franz Liszt Concours