Selectie Kinderen

Bruggen bouwen

In Museum Hilversum is de expositie Routine, De wereld van de forens te zien. Het gaat over mensen die elke werkdag op en neer reizen van huis naar werk. Het wegennet is in Nederland behoorlijk uitgebreid, maar bruggen zijn ook overal nodig in ons waterrijke landje. Zondag 30 maart kunnen kinderen tussen de 6 t/m 12 jaar een brug ontwerpen in Museum Hilversum. Workshop op 30 maart 14u in Museum Hilversum, Kerkbrink 6. Res 035 6292826 of museumhilversum@hilversum.nl. Kosten €7,50 Inl www.museumhilversum.nl

Lepelaar webcam

Vorige week is bij Ecomare op Texel de lepelaar webcam officieel online gegaan. Vanaf nu kan iedereen via internet (www.ecomare.nl) volgen hoe lepelaars nestelen, hun eieren uitbroeden en hun jongen grootbrengen. Het wachten is op een broedpaar dat het nest kiest, waarop de webcam is gericht. De lepelaar webcam is onderdeel van Beleef de Lente, de landelijke campagne van de vogelbescherming. Voor deze campagne zijn in Nederland zes webcams geplaatst bij verschillende vogelsoorten. Behalve bij het lepelaarnest hangen er ook webcams bij nesten van de torenvalk, steenuil, grote stern en gierzwaluw. Via www.beleefdelente.nl kunnen alle webcams worden bekeken.

Beelden van leisteen

Iedere laatste zondag van de maand (uitgezonderd feestdagen en zomervakantie) is er Kinderatelier in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Onder leiding van kunstenares Jasmine Louist kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar hun eigen kunstwerk maken, dat ze na afloop mee naar huis mogen nemen. Tijdens het Kinderatelier van 30 maart is het paviljoen het terrein van kunstenaar Michiel Jansen. Hij maakt beelden van leisteen en dat is een bewerkelijk proces: hakken, snijden, boren en slijpen. Jasmine Louist gaan met de kinderen een eigen invulling geven aan het werk van Michiel Jansen.

Kinderatelier 30 maart van 13u30-15u in het Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kosten: € 8,50 (incl. materiaalkosten en iets te drinken)

aanmelden: info@dezonnehof.nl

Schilderen

Kijken naar kunst in het museum is leuk, nog leuker wordt het als kinderen zelf aan de slag kunnen. Op 3 zaterdagmiddagen is er een speciale kindercursus Kinderen kijken en maken kunst in het Frans Hals Museum. Eerst wordt er met Rian Peeperkorn gekeken naar de expositie over de schildersfamilie De Bray, ’t Zit in de genen!; over een 17de eeuwse schildersfamilie. In de museumlessen is deze familie (vader en 4 zonen) de inspiratiebron. Daarna gaan kinderen hun eigen kunstwerk maken.

Programma: Op 5 april: Stoere vrouwen: er worden schilderijen bekeken van vrouwen uit bijbelse verhalen. Op 12 april: Dirck en Joseph de Bray konden hele mooie bloemstillevens schilderen. Op 19 april: Het schilderij en zijn verhaal: de schildersfamilie De Bray. Schilderen 5, 12 en 19 april van 14-16u in het Frans Halsmuseum, Groot Heiligland 62, Haarlem. Res 023-5115783 of fhmpubliekszaken@haarlem.nl. Kinderen kunnen per keer inschrijven, maar ook voor de hele cursus. Kosten per les: € 10.

Modelspoordagen

Op 29 en 30 maart organiseert de Spoorgroep NedTRAK de Udense Modelspoordagen. Op een oppervlakte van 3200 m3 worden de nieuwste banen getoond. Ook mogen kinderen zelf banen besturen. 29 en 30 maart van 10-17u in het Tenniscentrum, Hockeyweg 1, Uden. Entree € 4.50 volwassene en € 2.50 voor kinderen tot 12 jaar. Inl www.nedtrak.nl