Producent IJswater mag `Joe Speedboot` niet verfilmen

Rotterdam. Het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa wordt niet verfilmd door producent IJswater Films. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam. IJswater Films daagde de schrijver voor de rechter om de rechten van Joe Speedboot. IJswater meende dat het een optie had op de verfilming van het verhaal, maar Wieringa ontkende dat. De partijen hadden een meningsverschil over het scenario. Wieringa meende dat IJswater zijn verhaal banaliseerde. De rechter oordeelde dat IJswater wel een optie op de verfilming had. Producent Marc Bary: ”Maar volgens de rechter moet de schrijver toch een finale goedkeuring geven over het script.” De financiering van de film was al nagenoeg rond. Bary: ”Dit is een zure appel. We beraden ons op volgende juridische stappen.”