Poëzie in Dordecht

Poëzie in Dordecht

Anneke Brassinga, Esther Jansma, Joke van Leeuwen, Tomas Lieske, Ilja Leonard Pfeiffer en Al Galidi lezen voor uit eigen werk tijdens de Dordtse Dag van de Poëzie op 29 maart. De presentatie is in handen van de Dordtse dichteres Marieke van Leeuwen, die speciaal voor deze gelegenheid het gedicht De Os op het Huis van de Boeken heeft geschreven. Poëzie en muziek wisselen elkaar af: de muzikale bijdrage is van het trio Drieërlei, dat Franse en Nederlandse folk speelt evenals middeleeuwse muziek. Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht. 29 mrt 20u. Kaarten voor de poëzieavond à € 12 (incl. 1 consumptie) zijn verkrijgbaar bij de Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153, Boekhandel De Bengel, Voorstraat 283 en de VVV, Spuiboulevard 99. Inl www.bibliotheekdordrecht.nl

Amsterdam Wandeling

In de wandeling Amsterdam van de verkeerde kant van sodomietenvervolging tot vakbond voor homoseksuelen gaat het over de relatie tussen de tolerante hoofdstad en homoseksualiteit. Amsterdam kent een roerige en interessante homo-(emancipatie) geschiedenis. Tijdens de wandeling wordt verteld over de mannen en vrouwen die het voortouw namen en de plaatsen waar het zich afspeelde. Met o.a. de Shakespeareclub, het Mandje, het eerste homohotel, het homomonument en ‘het martelkamertje voor jonge Duitse toeristen’.

Op 30 mrt, 14u. Startpunt: De Burcht, Henri Polaklaan 9, Amsterdam. Prijs: €10. Res/inl 020-6241166 & www.deburcht.org

Lezing Op naar de 80!

Op 31 mrt (20u) geeft prof. dr. Frits de Lange, hoogleraar Ethiek, theologische universiteit Kampen en auteur van het boek De mythe van het voltooide leven een lezing ihkv de tentoonstelling Van oude mensen, het geheim die t/m 11 mei te zien is in het Karmelklooster in Drachten. In 2040 zal een kwart van de bevolking 65 jaar of ouder zijn. Het beeld van het zielige oudje is vervangen door dat van de fitte senior. Maar worden we op een prettige manier oud door zo lang mogelijk jong te blijven? Is ouder worden een feest of een ramp?

Karmelklooster, Burgemeester Wuiteweg 162, Drachten. Inl: 0512-512103 & www.karmelklooster.nl

Wandeling in Rotterdam

Gilde Rotterdam organiseert op 28 mrt (19u30) een wandeling door het Scheepvaartkwartier. Startpunt: Zeemanshuis, Willemskade 13, Rotterdam. Res 010-4362844.

Superhelden en sjlemielen Op 2 april (14u30) wodt er een inleiding gegeven op de tentoonstelling Superhelden en sjlemielen. Joodse herinnering in de stripkunst. JHMNieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam. Inl 020- 5310310 & www.jhm.nl

Maria Sibylla Merian Bert van de Roemer verzorgt op 30 mrt (11u) een lezing over ‘Rariteiten en naturaliën in Amsterdamse verzamelingen in de tijd van Maria Sibylla Merian’. Museum Het Rembrandthuis, A’dam. Res 06-23731027.

Slow Food Onder het motto ‘Eerlijke en lekkere dingen in de kerk’ heeft op 29 mrt (11-22u) het Groot Slowworld evenement plaats in de Grote Kerk, Haarlem. Inl www.slowfood.nl

Taxatiedag boeken en prenten

In het kader van de tentoonstelling Stad van boeken. Zeven eeuwen lezen in Leiden organiseert De Lakenhal op zondag 30 maart een taxatiedag van bijzondere boeken, tijdschriften en prenten. Taxateurs van een antiquariaat en een veilinghuis staan tussen 12-17u klaar in het museum. Taxatie gratis op vertoon van entreebewijs museum. Stedelijk Museum De Lakenhal, Oude Singel 28-32, Leiden. Inl 071-516 5360.