Overige films

Big Momma’s House (Raja Gosnell, 2000, VS). Travestieklucht in een nieuw jasje: ultra-coole ster Martin Lawrence transformeert van een FBI-agent in Armanipak tot een moddervette Afro-Amerikaanse dame uit Georgia. Leunt per saldo op één grap. RTL5, 20.30-22.15u.

Desperate Measures (Barbet Schroeder, 1998, VS). Actiefilm exploiteert een moreel mijnenveld: politieman Andy Garcia heeft de meervoudige moordenaar Michael Keaton nodig als beenmergdonor voor zijn doodzieke zoontje. Net 5, 22.40-0.40u.

* Tsotsi (Gavin Hood, 2005, Engeland/Zuid-Afrika). Sentimentele, met Oscar bekroonde film over een jonge gangster in een township bij Johannesburg die dankzij vondst van baby in een gestolen auto zijn menselijkheid terugvindt. ‘ Tsotsi’ betekent gangster, in de film wordt Tsotsi-taal gesproken. Ned.2, 23.50-1.25u.