op nrcnext.nl

Vandaag op de site

Meer reacties op en achtergronden bij de film Fitna.

Vandaag in de weblogs

Wakker worden!

Econoom Erica Verdegaal schrijft op haar blog over woekerpensioenen. „Net nu Nederland ontdekt heeft dat we met zijn allen 6,5 miljoen woekerpolissen hebben afgesloten, hoor je nieuwe, alarmerende verhalen over woekerpensioen. Een woekerpensioen is een (collectieve) pensioenverzekering die je werkgever voor je heeft afgesloten bij een verzekeraar.”

Heb je ook een woekerpensioen? Word wakker! Lees nrcnext.nl/erica

Een toespraak van Bush

NRC-correspondent te New York Freek Staps schrijft niet vaak over politiek. Maar toen Bush in de stad was voor een toespraak wilde hij toch wel eens meemaken hoe dat gaat. „Mooi, zo’n Bush-bijeenkomst. Van tevoren aanmelden, inclusief burgerservicenummer, een kopie van je paspoort, je huisadres et cetera. Daarna: op tijd melden, inschrijven, besnuffeld worden door Duitse herders, door de metaaldetector en weer wachten.”

Lees verder op nrc.nl/newyork