Op de boerderij

Gedicht in beeld Illustratie Sandra Tromp Tromp, Sandra

Eerst ga ik het varken wassen

dan ga ik de kippen kammen

en het bruine paard verrassen

met lekkere bruine boterhammen

Ik ga een heel klein lam optillen

ik ga de grijze ezel strijken

ik moet de dooie vos nog villen

en eens naar de mestvaalt kijken

Dan moet ik de pauw verschonen

en de grijze duif opvouwen

misschien daarna de egel klonen

en de muis laten miauwen

Tenslotte de konijnen lappen

en de boze buldog blussen

dan nog uit mijn klompen stappen

en eindelijk eindelijk jou gaan kussen

De dichter-hoogleraar Wiel Kusters (Spekholzerheide, 1947) publiceerde tussen 1985 en 1994 een drietal bundels met gedichten voor kinderen: Salamanders vangen, Het veterdiploma en Een beroemde drummer. Geïnspireerd door zijn vier-jarige kleinzoon schrijft hij tegenwoordig weer af en toe een kindergedicht. Dit is er een van.
    • Wiel Kusters