Onweerstaanbare aardbei

Pnau is al jaren wereldberoemd in Australië waar ze eind vorige eeuw al een Aria, de Aussie variant van een Grammy, wonnen. Toch had tot voor kort vrijwel niemand aan deze kant van de wereld ooit van het danceduo gehoord. Maar met hun nieuwste album Pnau lijkt het tweetal hun thuisland definitief te zijn ontstegen.

Vooral de single Baby doet het goed. Dat komt door het uiterst simpele refrein gezongen door een kinderkoor. Evenzo hoge ogen gooit het clipje met een onweerstaanbare aardbei.

Terwijl alle ogen zijn gericht op Vampire Weekend als eerste breakthrough band van het jaar, is er nog een ander bandje dat een paar maanden terug getipt werd voor 2008: Black Kids. Maar aangezien dit vijfkoppige indiebandje uit Florida (waarvan er drie blank zijn) nog geen deal had, bleef het redelijk rustig.

Nu is daar dan toch de single I’m Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance with You. Een nummer dat al op hun EP van vorig jaar stond maar nu door Gerard Butler, de man die Duffy kneedde tot wie ze nu is, onder handen is genomen. Het resultaat is iets gelikter dan het origineel.

Vroeger kon je als remixer geen kant meer op als de originele artiest een door jou onder handen genomen nummer afwees. Tegenwoordig zet je het op You Tube en scoor je alsnog een hitje. Zo ook de Britse dj Rex the Dog. Hij kreeg het verzoek Goldfrapps nieuwste single Happiness te mixen. Het resultaat was zo dansbaar dat het een originele Goldfrapp had kunnen zijn. Vandaar misschien dat het danceduo het heeft afgewezen. En vandaar dat het nu aanslaat op internet.

www.myspace.com/pnaupnau, www.myspace.com/blackkidsrock, www.myspace.com/rexthedog1980

    • Anke Meijer