Onderzoek assemblee naar broers Chávez

Caracas. Het parlement van Venezuela stelt onderzoek in naar landaankopen door twee broers van president Hugo Chávez. De financiële controlecommissie van de Nationale Assemblee, die na een boycot van de oppositie bijna geheel op de hand is van Chávez, besloot dit woensdag. Chávez` familie heeft grote economische en politieke belangen opgebouwd in de oostelijke staat Barinas. De vader van de president is daar sinds 1998 gouverneur. Hugo Chávez` broers Argenis en Narciso worden er nu van beschuldigd de afgelopen jaren via stromannen landgoederen te hebben gekocht. Dit om niet te botsen met het beleid van broer Hugo, die het grootgrondbezit in Venezuela wil aanpakken. De beschuldigingen tegen de twee komen van een afgevaardigde uit Barinas, Wilmer Azuaje. Hoewel hij een partijgenoot is van de president, ligt hij al langer in de clinch met diens familie.