Man Ray

Man Ray Parijs De Pinacothèque de Paris wijdt een onvolmaakte en toch boeiende expositie aan de dadaïstische en surrealistische kunstenaar Man Ray (1890-1976). De expositie is onvolmaakt omdat veel van zijn belangrijkste werken ontbreken. Maar juist boeiend omdat de expositie met ruim 250, in chronologische volgorde gerangschikte foto’s, tekeningen, doeken, litho’s, beelden, films en assemblages een heel goed overzicht geven van de ontwikkeling van zijn werk. L’atelier Man Ray t/m 1 juni Pinacothèque de Paris, 28, place de la Madeleine, Parijs, www.pinacotheque.com In this image provided by Pinachotheque de Paris museum, the 1936 photo of a woman holding an African mask "Black and White" by American-born artist Man Ray is shown. The photo, part of "The Workshop of Man Ray," on display at the Pinachotheque de Paris museum through June 1, draws on the artist's meticulously kept archives to bring together an eyebrow-raising potpourri of some of Ray's best- and least-known work. (AP Photo/Pinachotheque de Paris museum, Man Ray) ** NO SALES ** Associated Press

Parijs

De Pinacothèque de Paris wijdt een onvolmaakte en toch boeiende expositie aan de dadaïstische en surrealistische kunstenaar Man Ray (1890-1976). De expositie is onvolmaakt omdat veel van zijn belangrijkste werken ontbreken. Maar juist boeiend omdat de expositie met ruim 250, in chronologische volgorde gerangschikte foto’s, tekeningen, doeken, litho’s, beelden, films en assemblages een heel goed overzicht geven van de ontwikkeling van zijn werk.

L’atelier Man Ray t/m 1 juni Pinacothèque de Paris, 28, place de la Madeleine, Parijs, www.pinacotheque.com