Leerlingen, haal toch goede cijfers

Soms lees je iets waarvan je hoopt dat ook anderen daarvan kennis zouden nemen. Een goed voorbeeld is het artikel `Droombaan zonder vacature` (nrc.next, 26 maart ). Daarin staat dat consultantbureau McKinsey & Company sollicitanten in belangrijke mate selecteert op de cijferlijst van de middelbare school.

Als je solliciteert - afgestudeerd en wel - en pas dan merkt hoe cruciaal de cijferlijst van de middelbare school is, dan is het te laat. Matige resultaten op de middelbare school laten sporen na, die niet meer uitgewist kunnen worden. Het lijkt mij daarom heel belangrijk - en bovendien een goed wapen tegen de door premier Balkenende verfoeide `zesjescultuur` - om middelbare scholieren hiervan dus tijdig en grondig te doordringen. Een mooie taak voor decanen en docenten, aan wie ik het artikel dan ook dringend aanbeveel.

    • A.J.Derksen Kapelle