Kangoeroe

Verbaasde kangoeroe foto AP One of the 400 eastern grey kangaroo to be culled at the Belconnen Naval Transmission Station at Lawson, Canberra is seen Saturday, March 15, 2008. The planned cull has triggered international protests by animal rights activists and split Australians over the merits of killing their beloved national symbol to protect rare lizards and insects that share their grassy habitat. (AP Photo/Mark Graham) Associated Press

Er zijn dier- en plantensoorten die op de Rode Lijst staan. De Rode Lijst wordt uitgegeven door de IUCN en is samengesteld door wetenschappers. Als je als plant of dier op die lijst komt, word je met uitsterven bedreigd. Van de 41.200 bekeken soorten zijn er al 16.309 op de lijst gezet. Dat is omgerekend ongeveer 40%. Soms zijn niet mensen maar dieren zelf er de oorzaak van dat mededieren op de lijst (kunnen) komen. In Australië heeft het Ministerie van Defensie besloten deze maand enkele honderden kangoeroes te doden rondom Canberra. Er zijn er teveel van, zegt zij. De kangoeroes eten alle zeldzame hagedissen en insecten op die in hetzelfde gebied leven. Dierenactivisten zijn boos; zij vinden dit ongeoorloofd. Hoe denk jij hierover?

    • Jitka Buschman