Intieme rocksongs van Racoon

cd pop Racoon: Before You Leave *** Intieme rocksongs van Racoon Hester Carvalho cd pop Racoon: Before You Leave ***

cd pop

Racoon: Before You Leave ***

In het genre van de zachtaardige rockliedjes is de Nederlandse band Racoon een uitblinker. De vier muzikanten uit Goes brengen de massa’s in vervoering met heldere nummers die hun ruigheid niet ontlenen aan een gruizige gitaar maar aan de ronkende stem van zanger Bart van der Weide. Op de nieuwe, vierde cd klinkt Van der Weide als de oude man die hij nog niet is. Dat geeft de liedjes een zekere doorleefdheid maar maakt ze ook bedaagd, zoals het kabbelende Lucky All My Life.

Racoon schrijft soepele melodieën. De nummers hebben soms de vertellende stijl van een singer/songwriter-lied, of ze halen breed uit, zoals Clean Again en opener Good And Ugly. Dit zijn liedjes die ook makkelijk als galmende rocksongs hadden kunnen worden uitgevoerd. Maar Racoon, dat in 2005 een grote hit had met het akoestische Love You More, houdt het graag intiem. Zo zijn ook hier de gitaren consequent akoestisch.

Tegen het eind van de cd worden de liedjes eenvormig, al laat My Town zich straks op Pinkpop waarschijnlijk weer uitbundig meezingen.

    • Hester Carvalho