Internet Weblog van de dag

Spotprent van Riber Hansson Nrc.nl in het Engels. Ook lezers die geen Nederlands spreken kunnen lezen wat NRC Handelsblad schrijft over Fitna, de film van Geert Wilders. Over dit onderwerp heeft nrc.nl ook een Engelstalige sectie met nieuws en achtergrondartikelen. Hansson, Riber

Nrc.nl in het Engels. Ook lezers die geen Nederlands spreken kunnen lezen wat NRC Handelsblad schrijft over Fitna, de film van Geert Wilders. Over dit onderwerp heeft nrc.nl ook een Engelstalige sectie met nieuws en achtergrondartikelen. NRC hoopt dat buitenlandse lezers hierdoor meer inzicht krijgen in de controverse rondom de film. Naast de nieuwsberichten en achtergrondartikelen zijn er de komende dagen ook columns en commentaren te vinden over de politicus zelf, zijn campagne tegen de islam en de reacties daarop in Nederland. Een Engelstalig discussieforum staat open voor reacties van bezoekers. Het internationale gedeelte van de website wordt gemaakt in samenwerking met Spiegel Online uit Duitsland. Der Spiegel is samen met haar gedeeltelijk Engelstalige website een van de bekendste journalistieke merken in Duitsland. Het grote Engelstalige deel wordt gelezen in de VS en Europa. Spiegel Online werkt al samen met de websites van de International Herald Tribune, Businessweek en de New York Times. De vertaling van de NRC-artikelen wordt verzorgd door redacteuren van de Engelstalige website DutchNews.nl. Hier verschijnen dagelijks nieuwsberichten over Nederland in het Engels.

Bekijk het Engelstalige gedeelte van de website op nrc.nl/international