een weekeinde vol sport

Voetbal eredivisie, RTL7: vanavond 20.20u (live) RTL4: zat 22.30u, zon 19.00u

Vanavond live: De Graafschap-FC Groningen. Morgen: Heerenveen-Ajax, Excelsior- VVV , Heracles-Roda JC, NEC-PSV. Zondag: FC Utrecht-FC Twente, Sparta-Willem II, AZ-Vitesse, NAC-Feyenoord. PSV kan morgenavond al kampioen worden, als de ploeg van interim-trainer Sef Vergoossen zelf wint bij NEC en nummer twee Ajax uit verliest tegen Heerenveen.

WK Baanwielrennen, BBC 2 en Eurosport: vanavond 19.00-22.00u, zat 12.30-16.40u, zon 14.30-18.05u

Vanavond verdedigt Theo Bos in Manchester zijn wereldtitel op het onderdeel sprint. Morgen probeert Marianne Vos zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen op het onderdeel puntenkoers en doet Bos opnieuw een gooi naar goud, nu op het spectaculaire onderdeel keirin. Zie voor het complete programma: www.worldtrackcyling.com

Wielrennen E3 Prijs Vlaanderen, België 1, zat 15.00u. Brabantse Pijl, Canvas, zon 14.00u

Morgen begint in Harelbeke de Vlaamse Wielerweek, met de E3 Prijs Vlaanderen, vorig jaar gewonnen door Tom Boonen. Een dag later is op de Alsemberg de finish van de Brabantse Pijl, de lievelingskoers van de dit jaar gestopte Michael Boogerd. Later deze week volgen nog de Driedaagse van De Panne en het hoogtepunt van de wielerweek: de Ronde van Vlaanderen.

Bekerfinale Basketbal, Ned. 1, zon 14.00u

De basketballers van My Guide Amsterdam, koploper in de eredivisie, en nummer vier EiffelTowers Den Bosch treffen elkaar zondag in de finale van de NBB beker. Na de uitschakeling in de halve finale van Groningen werd de wedstrijd verplaatst naar het Topsportcentrum in Almere.

Paardensport Indoor Brabant, Ned. 1 zat 15.00u, zo 14.15u.

Bij de wereldbeker dressuur in de Brabanthallen in Den Bosch, de eerste grote internationale wedstrijd van het olympische seizoen, treft Anky van Grunsven morgen voor het eerst sinds het succesvolle EK 2007 haar grote rivale, de Duitse Isabell Werth. Een dag later staat een wereldbekerwedstrijd voor de springruiters op het programma, met de vorige maand in Den Bosch tot Ruiter van het Jaar verkozen Albert Zoer.