Een kanarie in een kolenmijn

Een kanarie in een kolenmijn Amsterdam Lucas Lenglet (1972) zet met de expositie A Canary in a Coalmine een installatiereeks voort waarin hij de ambiguïteiten van ‘de architectuur van de veiligheid’ exploreert. De titel refereert aan de kanaries die vroeger in kolenmijnen werden gebruikt als indicatoren voor giftige gassen zoals kooldioxide of methaan. Op het moment dat de kanarie dood neerviel, had de mijnwerker nog genoeg tijd om de nauwe mijngangen te ontvluchten. Lucas Lenglet t/m 12 mei in Stedelijk Bureau Amsterdam. Rozenstraat 59, Amsterdam. Di-zo 11-17u Inl www.stedelijk.nl

Amsterdam

Lucas Lenglet (1972) zet met de expositie A Canary in a Coalmine een installatiereeks voort waarin hij de ambiguïteiten van ‘de architectuur van de veiligheid’ exploreert. De titel refereert aan de kanaries die vroeger in kolenmijnen werden gebruikt als indicatoren voor giftige gassen zoals kooldioxide of methaan. Op het moment dat de kanarie dood neerviel, had de mijnwerker nog genoeg tijd om de nauwe mijngangen te ontvluchten.

Lucas Lenglet t/m 12 mei in Stedelijk Bureau Amsterdam. Rozenstraat 59, Amsterdam. Di-zo 11-17u Inl www.stedelijk.nl