Edwin Zwakman Fake but accurate

Edwin Zwakman Fake but accurate Amsterdam Alles op de foto’s van Edwin Zwakman is intens herkenbaar. Het is ook levensgroot afgedrukt – die oer-Hollandse rijtjeswoningen, de Ikea-kast, de hoogspanningsmast – dat een ongemakkelijk gevoel je bekruipt. Er klopt iets niet, maar wat? Geleidelijk begint het te dagen: die flatgebouwen, die armzalige tuintjes zijn nep, allemaal nagebouwd. De deurkruk is een platgeslagen spijker, de ramen van de flats zijn met zilverstift op plexiglas getekend, de tl-buis is een stuk van een rietje. T/m 25 mei Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam, di-zo 11-18u. Inl www.huismarseille.nl fotomontage Zwakman, Edwin

Amsterdam

Alles op de foto’s van Edwin Zwakman is intens herkenbaar. Het is ook levensgroot afgedrukt – die oer-Hollandse rijtjeswoningen, de Ikea-kast, de hoogspanningsmast – dat een ongemakkelijk gevoel je bekruipt. Er klopt iets niet, maar wat? Geleidelijk begint het te dagen: die flatgebouwen, die armzalige tuintjes zijn nep, allemaal nagebouwd. De deurkruk is een platgeslagen spijker, de ramen van de flats zijn met zilverstift op plexiglas getekend, de tl-buis is een stuk van een rietje.

T/m 25 mei Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam, di-zo 11-18u. Inl www.huismarseille.nl