Dressuur: Werth blijft Van Grunsven in Den Bosch voor

Den Bosch, 28 maart. Bij hun eerste confrontatie in het olympische jaar is Isabell Werth gisteren bij de Grand Prix dressuur op wereldbekerniveau in Den Bosch Anky van Grunsven voor gebleven. Het verschil in het voordeel van de Duitse was niet groot, 75,083 tegen 74,750. Consequenties had de nederlaag nog niet voor Van Grunsven, olympisch kampioene van 2000 en 2004. De wedstrijd in de Brabanthallen was een opwarmronde voor de finale van de wereldbeker. Die wordt morgen verreden in de vorm van een kür. Beide amazones kwamen in actie met het paard dat zij normaal gesproken ook bij de olympische wedstrijd zullen berijden. Werth met Warum Nicht, Van Grunsven met IPS Salinero. De derde plaats bij Indoor Brabant ging naar een andere Nederlandse. Imke Schellekens-Bartels kwam met Hunter Douglas Sunrise tot 73,458.