Doorwrocht gemusiceerd

cd pop White Rabbits: Fort Nightly Munich ****-

cd pop

White Rabbits: Fort Nightly

Munich

New York heeft weer een vruchtbare bodem voor popmuziek. Na recente aanwinsten als Vampire Weekend, MGMT, en het hier nog niet doorgebroken Asobi Seksu en Les Savy Fav, komt er uit Brooklyn alweer een veelbelovend geluid, van de band White Rabbits. White Rabbits hebben met Vampire Weekend gemeen dat er doorwrocht wordt gemusiceerd. De vakkundigheid zorgt voor liedjes met nogal wat toeters en bellen, en melodieën die zich soepel ontrollen. Op de debuut-cd Fort Nightly staan uitgebalanceerde liedjes als The Plot en Dinner Party, die opgewekt langs draven, aangedreven door twee drummers en met de stemkracht van drie zangers. Prominent in het geluidsbeeld is de piano die soms zelfs een Elton John-achtige joie de vivre oproept. En in Let’s Go Dancing zit een break waar de Scissor Sisters zich niet voor zouden schamen.

White Rabbits treedt op: 6 mei in Paradiso, Amsterdam.

    • Hester Carvalho