Chaos op nieuwe terminal Heathrow

Chaos op nieuwe terminal Heathrow Londen, 28 maart. Op het Londense vliegveld Heathrow is gisteren de ingebruikneming van een nieuwe terminal, die 5,4 miljard euro heeft gekost, geëindigd in een pijnlijke chaos. Woedende passagiers wachtten urenlang tevergeefs op hun bagage, terwijl British Airways steeds meer vluchten moest annuleren om te voorkomen dat de situatie op Terminal 5 verder uit de hand zou lopen. Vanochtend werden opnieuw vluchten geannuleerd en veel passagiers bleven verstoken van informatie omtrent alternatieve routes.De gloednieuwe machines, die de bagage naar de vliegtuigen moesten voeren, haperden. Passagiers, die in de ochtend van Terminal 5 waren vertrokken, ontdekten tot hun schrik op de plaats van bestemming dat hun bagage in Londen was achtergebleven.British Airways (BA) en de exploitant van Heathrow, BAA, wezen met een beschuldigende vinger naar elkaar. BA probeerde de zaak aanvankelijk af te doen als een onvermijdelijke kinderziekte, maar al snel werd duidelijk dat de problemen zo groot waren dat de luchtvaartmaatschappij er door in ernstige verlegenheid is gekomen. Aan het einde van de middag zag BA zich genoopt met een nederig excuus te komen. Foto Reuters Chaos op nieuwe terminal Heathrow Londen, 28 maart. Op het Londense vliegveld Heathrow is gisteren de ingebruikneming van een nieuwe terminal, die 5,4 miljard euro heeft gekost, geëindigd in een pijnlijke chaos. Woedende passagiers wachtten urenlang tevergeefs op hun bagage, terwijl British Airways steeds meer vluchten moest annuleren om te voorkomen dat de situatie op Terminal 5 verder uit de hand zou lopen. Vanochtend werden opnieuw vluchten geannuleerd en veel passagiers bleven verstoken van informatie omtrent alternatieve routes.De gloednieuwe machines, die de bagage naar de vliegtuigen moesten voeren, haperden. Passagiers, die in de ochtend van Terminal 5 waren vertrokken, ontdekten tot hun schrik op de plaats van bestemming dat hun bagage in Londen was achtergebleven.British Airways (BA) en de exploitant van Heathrow, BAA, wezen met een beschuldigende vinger naar elkaar. BA probeerde de zaak aanvankelijk af te doen als een onvermijdelijke kinderziekte, maar al snel werd duidelijk dat de problemen zo groot waren dat de luchtvaartmaatschappij er door in ernstige verlegenheid is gekomen. Aan het einde van de middag zag BA zich genoopt met een nederig excuus te komen. Foto Reuters People sit on the floor as they wait in the new Terminal 5 building at Heathrow Airport in London March 27, 2008. The opening of London Heathrow Airport's 4.3 billion pound ($8.6 billion) Terminal 5 ended in chaos on Thursday with its new baggage handling system suspended and dozens of flights cancelled. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN)
Chaos op nieuwe terminal Heathrow Londen, 28 maart. Op het Londense vliegveld Heathrow is gisteren de ingebruikneming van een nieuwe terminal, die 5,4 miljard euro heeft gekost, geëindigd in een pijnlijke chaos. Woedende passagiers wachtten urenlang tevergeefs op hun bagage, terwijl British Airways steeds meer vluchten moest annuleren om te voorkomen dat de situatie op Terminal 5 verder uit de hand zou lopen. Vanochtend werden opnieuw vluchten geannuleerd en veel passagiers bleven verstoken van informatie omtrent alternatieve routes.De gloednieuwe machines, die de bagage naar de vliegtuigen moesten voeren, haperden. Passagiers, die in de ochtend van Terminal 5 waren vertrokken, ontdekten tot hun schrik op de plaats van bestemming dat hun bagage in Londen was achtergebleven.British Airways (BA) en de exploitant van Heathrow, BAA, wezen met een beschuldigende vinger naar elkaar. BA probeerde de zaak aanvankelijk af te doen als een onvermijdelijke kinderziekte, maar al snel werd duidelijk dat de problemen zo groot waren dat de luchtvaartmaatschappij er door in ernstige verlegenheid is gekomen. Aan het einde van de middag zag BA zich genoopt met een nederig excuus te komen. Foto Reuters Chaos op nieuwe terminal Heathrow Londen, 28 maart. Op het Londense vliegveld Heathrow is gisteren de ingebruikneming van een nieuwe terminal, die 5,4 miljard euro heeft gekost, geëindigd in een pijnlijke chaos. Woedende passagiers wachtten urenlang tevergeefs op hun bagage, terwijl British Airways steeds meer vluchten moest annuleren om te voorkomen dat de situatie op Terminal 5 verder uit de hand zou lopen. Vanochtend werden opnieuw vluchten geannuleerd en veel passagiers bleven verstoken van informatie omtrent alternatieve routes.De gloednieuwe machines, die de bagage naar de vliegtuigen moesten voeren, haperden. Passagiers, die in de ochtend van Terminal 5 waren vertrokken, ontdekten tot hun schrik op de plaats van bestemming dat hun bagage in Londen was achtergebleven.British Airways (BA) en de exploitant van Heathrow, BAA, wezen met een beschuldigende vinger naar elkaar. BA probeerde de zaak aanvankelijk af te doen als een onvermijdelijke kinderziekte, maar al snel werd duidelijk dat de problemen zo groot waren dat de luchtvaartmaatschappij er door in ernstige verlegenheid is gekomen. Aan het einde van de middag zag BA zich genoopt met een nederig excuus te komen. Foto Reuters People sit on the floor as they wait in the new Terminal 5 building at Heathrow Airport in London March 27, 2008. The opening of London Heathrow Airport's 4.3 billion pound ($8.6 billion) Terminal 5 ended in chaos on Thursday with its new baggage handling system suspended and dozens of flights cancelled. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN) REUTERS