Birma viert Dag van Strijdkrachten

Birma viert Dag van Strijdkrachten Naypyitaw, 28 maart. Generaal Than Shwe, leider van de militaire junta in Birma zwaait naar militairen, gisteren tijdens de Dag van de Strijdkrachten in de officiële hoofdstad Naypyitaw. Than Shwe zei in een tv-toespraak bereid te zijn na de verkiezingen van 2010 af te treden. De junta wil later dit jaar een referendum houden over een nieuwe grondwet die, zo zei Than Shwe, onderdeel is van „een routekaart naar democratie”. Onafhankelijke waarnemers twijfelen aan de intenties van de militaire leider. In september kwam het tot ernstige onlusten in Birma na door monniken begonnen protesten. Buitenlandse journalisten worden sindsdien niet toegelaten tot het land. Foto Reuters Senior General Than Shwe, the 75-year-old supreme leader of the ruling regime, waves his hand before leaving the Armed Forces Day ceremony in Nay Pyi Taw, March 27, 2008. REUTERS/Aung Hla Tun (MYANMAR) REUTERS