Achteruitnavigeerspiegel

DS-400 GB spiegel met GPS

De stem van de rij-instructeur galmt nog in je oor: „Hoofd demonstreren!” Met andere woorden, kijk in de spiegels als je achter het stuur zit. Met de multifunctionele achteruitkijkspiegel van het Chinese bedrijf Dsus is dat geen probleem: de DS-400 GB beschikt over een mp3-speler, handsfreeset, gps navigatiesysteem, usb-aansluiting en sd-kaartlezer.

Het 4 inch grote aanraakscherm heeft een resolutie van 480 x 272 pixels en dat is voldoende om er routes en videobeelden op te vertonen. Bijvoorbeeld beelden van een optionele achteruitrijcamera, maar Dsus maakt ook spiegels waar je – ongelogen – tv op kunt kijken. Toepasselijk motto: ‘for safe drive’.

De fabrikant levert een montagestuk mee voor dertig gangbare automodellen en heeft zelfs kans gezien om een stel speakers in de spiegel te bouwen.

Marc Hijink

Bekijk de complete specificaties op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink