4 Mening vormen

Geen plek voor oneliners

Slow internet

www.changethis.com

Soundbytes, meninkjes, headlines, blogs, emotionele oproepen en dat alles in snel tempo achter elkaar. Want tja, internet is nu eenmaal een snelweg, toch? Changethis wil vooral dat idee veranderen. Er moet ook ruimte zijn voor uitgesponnen, helder geformuleerde meningen gebaseerd op rationele argumenten. Slow internet zeg maar, naar analogie van de slowfoodbeweging. Op de site zijn pdf’s te downloaden, manifesten waarin mensen uitgebreid hun mening verwoorden over zaken die hun aan het hart gaan of waarin ze kennis neerleggen op basis waarvan je beslissingen kunt nemen. Over creativiteit bijvoorbeeld, of het opstarten van een zaak. Manifesten die je aanspreken moet je doorsturen, is het idee, of op je weblog zetten. Zo leg je met zijn allen een aanlokkelijk digitaal hobbelpaadje aan dat anderen, al is het maar even, van die snelweg lokt. (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Anke Meijer, Sofie Vanlommel en Thalia Verkade