Wisselvallig

De komende dagen wordt het nog iets zachter. Na komende nacht verdwijnt de vorst uit de nachten en op zondag wordt het een graad of 12. Stabiel lenteweer zit er echter niet in.

Vanuit het westen trekken regelmatig storingen met regen over ons land. Vannacht koelt het tijdens opklaringen alleen in het noordoosten nog af tot rond het vriespunt. Elders blijft het kwik een paar graden boven nul en kan plaatselijk nevel of mist ontstaan.

Morgenochtend zien we een mix van wolken, zon en lokaal mist. Morgenmiddag neemt met de nadering van een storing de bewolking verder toe. De regen komt pas in de tweede helft van de middag in het westen aan. In de rest van het land gaat het pas morgenavond regenen.

De zuidelijke wind voert zachte lucht aan, waardoor de temperaturen morgen oplopen naar 9 tot 12 graden, en neemt gedurende de dag toe. In de namiddag en avond waait het vrij krachtig boven land en aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

In de nacht naar zaterdag vallen er nog een paar buien. Zaterdag overdag wordt het rustiger en overwegend droog met af en toe wat zon.

Voor zondag staat een volgende regenstoring op het menu. Op beide dagen is het zacht met middagtemperaturen rond 12 graden. Ook begin volgende week blijft het wisselvallig en vrij zacht.