tv film

Forces of Nature (Bronwen Hughes, 1999) RTL8, 20.30-22.30u. Een van de tientallen moderne variaties op de screwball comedy It Happened One Night (Frank Capra, 1934). Rechtschapen Ben Affleck probeert op tijd voor zijn huwelijk in Georgia te zijn. Op reis vol hindernissen en misverstanden ontmoet hij wildebras Sandra Bullock

Forces of Nature(Bronwen Hughes, 1999)RTL8, 20.30-22.30u.

Een van de tientallen moderne variaties op de screwball comedy It Happened One Night (Frank Capra, 1934). Rechtschapen Ben Affleck probeert op tijd voor zijn huwelijk in Georgia te zijn. Op reis vol hindernissen en misverstanden ontmoet hij wildebras Sandra Bullock

Shouf Shouf Habibi! (Albert ter Heerdt, 2004)Ned.3, 20.25-21.55u.

Deze veel bejubelde en bekroonde film werd in de publiciteit nadrukkelijk gepresenteerd als multiculti-komedie. Maar Mimoun Oaïssa en Albert ter Heert gebruiken clichés over Marokkanen als herkenningspunt, en draaien die een kwartslag. Dan wordt het hard en wrang. De film over kruimeldief Ap, zijn vrienden en familie wordt ineens een migrantendrama, zonder in het begin het opgebouwde krediet van de film te verspelen.

Arachnophobia (Frank Marshall, 1990)Veronica, 22.30-00.40u.

Regiedebuut van voormalig Spielbergproducent Marshall is griezelfilm met niet bijster consequent scenario. Spinnenfobie van huisarts Jeff Daniels wordt in idyllisch Californisch plaatsje op de proef gesteld door nest Venezolaanse reuzenspinnen.