Trickett als eerste zwemster onder grens 53 seconden

SYDNEY, 27 maart. De Australische zwemster Libby Trickett-Lenton heeft vanmorgen tijdens de olympische kwalificatieraces in Sydney het wereldrecord op de 100 meter vrije slag verbeterd tot 52,88. Ze haalde ruim viertiende af van de oude mondiale toptijd (53,30), die sinds augustus 2006 op naam stond van de Duitse Britta Steffen, en is daarmee de eerste zwemster ooit die onder de grens van 53 seconden komt. Haar landgenoot Eamon Sullivan verbeterde het wereldrecord op de 50 meter vrije slag tot 21,41. De 22-jarige zwemmer was daarmee negenhonderdsten sneller dan de Fransman Alain Bernard, die afgelopen zondag bij de EK in Eindhoven 21,50 zwom. Op de 100 meter vrij benaderde Sullivan het wereldrecord van Bernard tot op tweehonderdsten: 47,52.