Touchscreen en GPS voor Asus EEE PC

Oorspronkelijk was de ASUS EEE PC een eenvoudige draagbare computer met zo min mogelijk ballast en een vederlicht Linux besturingssysteem. Dat leverde al enthousiaste reacties op bij computerminnaars. De nieuwe versie, de EEE 900, krijgt behalve Windows XP besturingssysteem ook een touch-screen (aanraakscherm). Volgens de Digitimes zou er zelfs een ingebouwde GPS-ontvanger in de subnotebook

Oorspronkelijk was de ASUS EEE PC een eenvoudige draagbare computer met zo min mogelijk ballast en een vederlicht Linux besturingssysteem. Dat leverde al enthousiaste reacties op bij computerminnaars. De nieuwe versie, de EEE 900, krijgt behalve Windows XP besturingssysteem ook een touch-screen (aanraakscherm). Volgens de Digitimes zou er zelfs een ingebouwde GPS-ontvanger in de subnotebook kunnen zitten, zodat je de EEE als luxe navigatiesysteem kunt gebruiken.

De internationale prijs is vastgesteld op 500 dollar, maar wat de nieuwe EEE in Nederland gaat kosten blijft even afwachten. Als ie al te krijgen is, trouwens. Want Asus mag het apparaat dan in mei/juniop de markt brengen, de mininotebook heeft nu al te kampen met leveringsproblemen.
Bekijk hier een (ietwat monotome) eerste blik op de Asus EEE PC 900, eerder deze maand op Cebit.

[kml_flashembed movie="http://youtube.com/swf/l.swf?video_id=aY2azHo0LAU" height="355" width="425" /]