`Schadevergoeding voor architect Erick van Egeraat`

Rotterdam, 27 maart. De Nederlandse architect Erick van Egeraat heeft volgens de Russische krant The Moscow Times van de Stockholm International Arbitration Court een schadevergoeding toegekend gekregen van 2,8 miljoen dollar wegens schending van zijn intellectueel eigendom. De Moskouse projectontwikkelaar Capital Group had Van Egeraat in 2004 gevraagd een stel wolkenkrabbers te ontwerpen. Het ontwerp werd afgewezen en ook niet betaald, maar wel doorgegeven aan het Amerikaans architectenbureau NBBJ. De wolkenkrabbers worden eind dit jaar voltooid. Volgens Van Egeraats Russische advocaat Kulkov gebeurt het vaak dat ontwikkelaars beroemde architecten uitnodigen en vervolgens niet betalen, maar dit is naar zijn zeggen de eerste veroordeling.