Recordprijzen voor strips verwacht op veiling in Parijs

PARijs. De originele stripverhalen van onder anderen Hergé, Franquin en Moebius zullen naar verwachting recordprijzen opbrengen op de kunstmarkt. Op een speciale veiling die zaterdag plaatsheeft in een kunsthandel in Parijs wordt onder meer de gouache aangeboden die Hergé in 1932 maakte voor het omslag van Kuifje in Amerika. De vraagprijs voor dit topstuk bedraagt 280.000 euro. Een tekening van Enki Bilal, Bleu sang, wordt geschat op 177.000 euro. Kunsthandel Artcurial heeft voor de veiling 650 werken bijeengebracht. ”De markt voor strips is volop in beweging. We verwachten kopers uit heel Europa. Het is niet langer beschamend te moeten bekennen dat je strips verzamelt”, zegt een expert. Het record voor een strip staat op naam van de Belg Franquin; begin deze eeuw werd voor een pagina uit zijn Marsupilami-strip 164.000 euro betaald.