Radio Voorkeur

Desmet live. Hoofdgast is journalist Stella Braam, die een boek schreef over haar moeder die 14 jaar geleden een herseninfarct kreeg. Nrc.next-redacteur Rob Wijnberg komt uitleggen waarom volgens hem het verbod op godslastering uit de wet geschrapt moet worden. Verder aandacht voor 60 jaar joods maatschappelijk werk. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Petra Possel ontvangt journalist Harald Doornbos die acht jaar geleden met vier collega’s op zoek ging naar Radovan Karadzic, een van de twee meest gezochte verdachten van oorlogsmisdaden in Bosnië. Ze kwamen gevaarlijk dichtbij. Hun verhaal was de basis voor de film The Hunting Party met Richard Gere. Radio 1, 19.04-20.00u.

Avondconcert. De jonge succesvolle koordirigent Peter Dijkstra trad onlangs aan als chefdirigent van het Zweeds Radiokoor. Vanavond zijn openingsprogramma Dichtersmet dit koor. Met werken van o.a. Anderson, Marenzio, De Rore, Di Lasso en Martin. Radio 4, 20.02-22.45u.

Met het oog op morgen. Te gast is Jozias van Aartsen, vandaag be-edigd als burgemeester van Den Haag. Radio 1, 0.02-0.45u.