`Raadslid mishandeld in moskee Baarsjes`

Amsterdam. PvdA-raadslid Yuksel Kaplan van het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes heeft onlangs aangifte gedaan van mishandeling in de Aya Sofia-moskee van de Turkse organisatie Milli Görüs. Volgens Kaplan zou het bestuur van de moskee het niet accepteren dat hij kritiek heeft geuit op het bestuur van de nog te bouwen Westermoskee. Toen hij de moskee bezocht, zou hij zijn aangevallen. Ook kreeg de PvdA-afdeling in de Baarsjes te horen dat het Turks-Nederlandse raadslid geen kritische opmerkingen meer mocht maken over de moskeeleiding en als hij dat wel zou doen, hem iets te wachten zou staan. Dat bevestigde fractievoorzitter Martijn de Keizer gisteren. De partij heeft ook aangifte gedaan bij de politie. Over de inhoud hiervan wilde De Keizer niks zeggen. Milli Görüs beraadt zich nog op een reactie. De plannen voor de moskee gaan al jarenlang gepaard met gesteggel tussen stadsdeel De Baarsjes, de betrokken woningcorporatie Het Oosten en het bestuur van moskeevereniging Aya Sofia.