op nrcnext.nl

Cd van de week Gelegenheidsformatie Hercules and Love Affair presenteert volgens NRC-recensent Jan Vollaard „een schaamteloos nichterige, glamoureuze en bij vlagen uiterst ouderwetse disco-plaat”. Maar een cd ook „die vooral drie kwartier lekker doorstampt (...). Jammer voor de rockers, maar disco gaat het weer helemaal maken.” Beluister Hercules and Love Affair in zijn geheel via nrcnext.nl/muziek

Vandaag in het nieuws

Presentatie VN-onderzoek naar de moord op Libanese ex-premier Hariri. Rafiq Hariri werd in februari 2005 vermoord bij een aanslag met een autobom. Het tribunaal dat de verdachten moet berechten, komt in het voormalige onderkomen van de AIVD in Leidschendam Installatie van de nieuwe burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen Landing Space Shuttle Endeavour op aarde.

Vandaag in de weblogs

Fietsen naar Peking

Roeisters Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers zijn deze week vertrokken naar Peking, op de fiets. In augustus willen ze hun vrienden van het roeiteam aanmoedigen tijdens de Olympische Spelen in de Chinese hoofdstad. Momenteel zijn de twee zich in Duitsland, waar ze niet onopgemerkt bleven door de plaatselijke media. En er was natuurlijk sneeuw. Veel sneeuw.

Volg de fietstocht op de voet op nrcnext.nl/fietsennaarpeking

Clinton nu wel onder vuur

Dacht Hillary Clinton echt dat er geen televisiebeelden waren van haar bezoek aan Tuzla (Bosnië), in maart 1996? Ze claimde bij verschillende gelegenheden dat zij eenmaal geland in de Bosnisch stad ,,onder sluipschuttersvuur” moest ,,rennen naar onze auto’s”. Het bleek onzin. Damage control dus nu in kamp-Hillary. Het zou gaan om een verspreking. Oorzaak: Weinig slaap, veel praten. Kan gebeuren. Clinton tegen verslaggevers: ‘Lighten up guys.'

Meer over versprekingen via nrc.nl/race08

En verder...

Cd van de week

Gelegenheidsformatie Hercules and Love Affair presenteert volgens NRC-recensent Jan Vollaard „een schaamteloos nichterige, glamoureuze en bij vlagen uiterst ouderwetse disco-plaat”. Maar een cd ook „die vooral drie kwartier lekker doorstampt (...). Jammer voor de rockers, maar disco gaat het weer helemaal maken.”

Beluister Hercules and Love Affair in zijn geheel via nrcnext.nl/muziek