Nederlandse vrouw wil geen creditcard

AMSTERDAM. Nederlandse vrouwen maken relatief weinig gebruik van een creditcard. Slechts 2 procent gebruikt het plastic minimaal een keer per week. Dat is veel minder dan andere Europese vrouwen. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Credit Europe Bank onder 2.500 vrouwen uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen. In Polen trekt 52 procent minimaal een keer per week de creditcard. In Groot-Brittannië is dat 42 procent. Vrouwen maken het meeste gebruik van geld en bankpassen om te betalen. De bankpas wordt door 94 procent van de Nederlandse vrouwen minimaal een keer per week gebruikt. De Nederlandse vrouw komt naar voren als de meest spaarzame: 71 procent spaart maandelijks een bedrag van zeker 100 euro.