In het verlaten huis van een president

In het verlaten huis van een president Maracani. Een van de wand gevallen portret van Mohamed Bacar met een onbekende vrouw in zijn verlaten huis. Bacar is de voormalige president van het eiland Anjouan, een van de drie eilanden van de Comoren. Vorige week woensdag ontvluchtte hij het eiland, toen zijn herverkiezing van vorig jaar door de centrale regering van de Comoren, een eilandenstaat voor de kust van Zuidoost-Afrika, niet erkend werd. Volgens de president van de Comoren, Ahmed Abdallah Sambi, waren de verkiezingen illegaal. Aanhangers van Bacar werden met harde hand aangepakt. Intussen hebben de Franse autoriteiten gemeld dat Bacar gisteren is aangetroffen op Mayotte, een eiland in de Indische Oceaan, in het gezelschap van elf anderen. Volgens een regeringswoordvoerder van de Comoren zou Bacar het eiland in vrouwenkleding hebben verlaten. Foto AFP/Jose Cendon A portrait of renegade Anjouan leader Mohamed Bacar (L) with an unidentified woman is pictured at his abandoned house in Maracani, near Mutsamudu on 26 March 2008. Comoran and African forces on Wednesday battled die-hard supporters of Anjouan's fugitive strongman as the federal authorities pledged a transition government in the Indian Ocean isle by the end of the week. AFP PHOTO/JOSE CENDON AFP

Een van de wand gevallen portret van Mohamed Bacar met een onbekende vrouw in zijn verlaten huis. Bacar is de voormalige president van het eiland Anjouan, een van de drie eilanden van de Comoren. Vorige week woensdag ontvluchtte hij het eiland, toen zijn herverkiezing van vorig jaar door de centrale regering van de Comoren, een eilandenstaat voor de kust van Zuidoost-Afrika, niet erkend werd. Volgens de president van de Comoren, Ahmed Abdallah Sambi, waren de verkiezingen illegaal. Aanhangers van Bacar werden met harde hand aangepakt. Intussen hebben de Franse autoriteiten gemeld dat Bacar gisteren is aangetroffen op Mayotte, een eiland in de Indische Oceaan, in het gezelschap van elf anderen. Volgens een regeringswoordvoerder van de Comoren zou Bacar het eiland in vrouwenkleding hebben verlaten.