Franse troepen naar Afghanistan

Frankrijk gaat meer militairen naar Afghanistan sturen om te vechten tegen de Talibaan. Dat heeft de Franse president Sarkozy gisteren gezegd tijdens een toespraak in het Britse parlement. Voorwaarde is wel dat de voorstellen worden aangenomen die Frankrijk gaat doen op de NAVO-top die volgende week wordt gehouden. Sarkozy noemde geen troepenaantallen of andere details. Amerika en Groot-Brittannië, die de meeste troepen in Afghanistan hebben, dringen er al langer bij andere NAVO-leden op aan meer militairen te sturen. Na de toespraak zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken „dat het een duidelijk signaal is dat Frankrijk aan zijn verantwoordelijkheden wil voldoen”. Sarkozy riep ook op tot een „nieuwe Franco-Britse broederschap”. (Reuters)

Sarkozy in Londen: pagina 6 en 7