Franse Dutroux voor de rechter

Vandaag begint het proces tegen de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret in Charleville-Mezieres. Fourniret wordt verdacht van het verkrachten en vermoorden van zeven meisjes in Frankrijk en België tussen 1987 en 2003. De slachtoffers waren tussen 12 en 21 jaar oud. Justitie verdenkt hem van nog meer moorden. Zijn vrouw staat terecht voor medeplichtigheid bij vijf moorden. Fourniret, die zichzelf volgens een slachtoffer „erger” dan de Belgische verkrachter en moordenaar Marc Dutroux noemde, werd eerder in Frankrijk veroordeeld voor zedenmisdrijven. Na het uitzitten van zijn straf week hij uit naar België. Daar vergreep hij zich opnieuw aan kinderen. Mede naar aanleiding van deze zaak stelde de EU het uitwisselen van informatie uit nationale strafregisters tussen lidstaten verplicht. (NRC)