De Guzman scoort twee keer bij debuut winnend Jong Oranje

Rotterdam. Jong Oranje heeft gisteravond de kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2009 tegen Jong Estland met 3-0 gewonnen. Het was de vijfde zege in vijf wedstrijden voor het team dat in 2006 en 2007 Europees kampioen werd. Jong Oranje was voortdurend de betere ploeg tegen de Esten die nog geen punten hebben. Toch duurde het tot kort na de rust voor Jonathan de Guzman de score kon openen. De geboren Canadees debuteerde voor Jong Oranje. De Feyenoorder zorgde in de laatste minuut met een vrije trap ook voor de 3-0, kort nadat invaller Ismaïl Aisatti de tweede goal voor Nederland had gemaakt. Jong Oranje heeft nu 5 punten voorsprong op nummer twee Noorwegen in groep 5. Jong Oranje neemt in augustus deel aan de Olympische Spelen in Peking.